Informuję, iż na moje ręce trafiło zawiadomienie dla SRH Odwach o zaślubinach jednej z rekonstruktorskich par naszego zacnego miasta tj. Panny Roksany Hawryluk i Pana Krzysztofa Jankowiaka, znanego większości bliżej jako Jankes. Fakt ten potwierdzam i zaświadczam, że oto kolejny z nas pozbywa się wpisu (niejako) wolności w dowodzie osobistym.
Treść brzmi następująco:
Roksana Hawryluk i Krzysztof Jankowiak, wraz z rodzicami, mają
zaszczyt zawiadomić SRH ODWACH o uroczystości zawarcia Związku Małżeńskiego w dniu 14 listopada 2015 roku o godzinie 14.30 w Urzędzie Stanu Cywilnego w Poznaniu, Waga Miejska przy ul. Stary Rynek 2.
W zwiazku z zawiadomieniem śmiało można się na uroczystości w najbliższą sobotę stawić. Nie wiem jak z naszej strony ze składem osobowym czy innm telegramem. Ja będę napewno z racji bycia kierowcą muzealnego Dodga (możliwe, że też delegacji). Pewnie gołębiem poleciało do nas też kilka zawiadomień do rąk własnych jak przypuszczam.
Ogłoszenie umieszczone za wiedzą i pozwoleniem Pana Prezesa.
Fajnie. Hubercie, czy jako póki co najstarszy stażem, który się na tą uroczystość wybiera, zakupiłbyś jakieś życzenia i podpisał jako "Odwach"?
Kasa zwróci rzecz jasna koszt :)